Då var det dags igen. Dag 1

Välkommen! Forum Dagbok Då var det dags igen. Dag 1

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68475
    wella
    Medlem

    Det har nu gått ca 10 år sen jag började snusa och igår kväll så bestämde jag mig för att ge det ett nytt försök att sluta snusa. Det är inte första gången jag försöker sluta, men jag ska verkligen försöka denna gången. Det skumma är att när jag väl snusar så vill jag sluta och när jag slutar vill jag börja igen. Har köpt hem steg 1 plåster för två veckor och en inhalator och v6 tuggummi som dämpar en del. Mitt humör svänger riktigt mycket redan bara efter 24 timmar utan snusen och längtan efter en prilla är stor.

    Tur att jag har en underbar flickvän som stöttar mig genom detta och en arbetskamrat jag tävlar mot, det blir lite lättare och förhoppningsvis kommer denna sida hjälpa mig en del för jag blir ganska taggad när jag läser folks inlägg och jag ska försöka föra en dagbok.

    Ni som läser tipsa gärna om ni har några bra tips osv, det är uppskattat.

    Nu blir det snart lite kvällsmat och titta på hockey matchen :).

    Trevlig kväll :D

    #75107
    Snusmupp
    Medlem

    Hej!

    Bra idé att sluta :-) Tipsen som jag kan ge dig är lika viktiga som avgörande…

    1, Du måste verkligen BESTÄMMA dig för att aldrig mer snusa. Det går inte annars. Skulle vilja påstå omöjligt.

    2, Psykisk och mental hälsa/styrka är mycket viktigt, välj ett bra tillfälle då du är stark och känner dig riktigt laddad!

    Snuset fungerar ju som en ”belöning/tröst” (dopamin), så är du deppig är det inte någon bra idé att sluta nu.

    3, Bryt med ALLT som du tidigare och även nu kopplat till snus/nikotin! Jepp, snusande vänner inkluderat! (tills du är stark nog att utan obehag se alla kompisar böka munnen full med snus).

    Själv kapade jag många och mycket omtyckta inslag i livet och tillvaron. Alkohol, långa kvällar på restaurang, bytte arbetsmiljö etc. Men det fina är att med snusstoppet kommer en självkänsla som annars är svår att nå. Så otroligt många positiva bonuseffekter. Läs dagböckerna på forumet. Lycka till!

    //Snusmuppen (44+0)

    #75108
    Erki
    Medlem

    Starkt av dig att ta steget efter 10 år!

    Jag har själv snusat i 7 år (med ett uppehåll på 1.5år där emellan) och slutade för 26 dagar sedan. Det jag kan rekommendera är att om du har en sk. smartphone så kan du ladda ner appen ”sluta röka och snusa”. Den håller sedan räkningen åt dig, hur länge sedan du tog en snus och hur mycket pengar du har sparat. Fungerar faktiskt förvånansvärt bra som motivationshöjare. Något som jag gör är att i slutet av månaden sätter jag in så mycket pengar som appen säger att jag sparat på ett sparkonto som jag senare tänkte ta en resa till New York för. Vad du gör med pengarna är upp till dig, men det kan vara bra att ha ett uttalat mål!

    Annars är det väl Onico och andra typer av nikotinfria ”snusliknande” produkter som är bra i början. Jag har precis slutat med Onico och det känns nästan värre än när jag slutade med nikotinet. Vanans makt är den värsta skulle jag tro. Tyvärr finns det ju inget enkelt sätt att komma loss från beroendet.

    Det bästa är kanske att köra såkallat cold turkey (sluta helt direkt). Men har du karaktär och vilja så kan du även testa att trappa ner (t.ex. genom plåster och tuggummin). Tänk bara på att tuggummin även det kan vara vanebildande.

    Efter en vecka blir det bättre! kämpa på och lycka till!

    Erki

    #75109
    moosehead
    Medlem

    Jag önskar dig lycka till. Jag har lagt av cold turkey och lyckats hålla mig i 19 dygn. Efter nästan 27år av fett snusande har även rökt emellanåt. Skälet till att jag la av tvärt var att jag anser det politiskt fel att höja snus så mycket. Jag såg i affären att ciggen var billigare än snus och blev förbannad. Jag vill inte helller börja med nikotin plåster eller tuggummi för då blir jag väl beroende av det, läste någonstans om en person som ättit nikotugg i 3år…

    Jag för en personlig kamp mot Nikotin.. och ska fan vinna den.

    Lycka till nu

    #75110
    Anonym
    Inaktiv

    Kämpa på nu wella och ge aldrig upp! Det är jobbigt i början och det finns egentligen inga genvägar. Jag valde att sluta tvärt och har nu varit 100% nikotinfri i 13 dagar. Innan snusade jag en dosa general lös om dagen och gjorde så i nästan 15 år.

    Dom tre första dagarna är värst. Då går man igenom helvetets alla lågor med allt det innebär. Fjärde dagen fick jag andrum, och sedan har det varit nedförsbacke. Klarar du första veckan klarar du resten med.

    Idag på den 13:e dagen känns det hur bra somhelst.

    Idag känns det bättre än igår och imorgon kommer det kännas bättre än idag. Det är lite så det funkar.

    Lycka till!

    Biggen

    #75111
    wella
    Medlem

    Dag 2.

    Hej alla och tack för alla tips :)

    Känns bättre idag än igår, dock är jag jätte trött i käkarna efter all tuggummi tuggande men det går säkert över snart. Provade stoppa lite salami under läppen igår och det funkar faktiskt :P. Nu blir det snart ut och jogga lite sen håller vi helg :)

    PS: Alla som slutar helt utan några hjälpmedel får en guldstjärna i kanten, jävligt strongt skulle själv aldrig klara det.

    Ha en trevlig fredag kväll :)

    #75112
    wella
    Medlem

    Update.

    Fick nyss mitt livs värsta abstinens. Blev en helt annan människa i ca 30 min och var nära på att handla en dosa snus.

    Men både mitt samvete och min polare fick mig till att kämpa vidare och jag tog en dusch, satte på ett nytt plåster och det känns bra nu igen och jag ångrar inte det för fem öre. Ska verkligen klara det! nu ska jag ut och gå en runda så jag kommer på andra tankar.

    Peace ;)

    #75113
    Snusmupp
    Medlem

    Starkt av dig att hålla emot och bra med promenader! Det hjälper att skingra tankarna men sedan så är det iofs min övertygelse att man kan svettas ut abstinensen 😈

    Vad har du för plan med plåstren? Hur trappar du ner och när planerar du ta sista?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.