Återfall och åter återfall…

Välkommen! Forum Dagbok Återfall och åter återfall…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #82372
    Sofia
    Medlem

    Jaha då var jag här igen! Jag skulle kunna vinna världsrekord i hur många gånger man kan sluta snusa på ett år. Jag fattar inte hur det kan vara då jävla svårt. Jag vill ju sluta!! Jag har så många bra argument för att sluta och inte ett enda för att fortsätta. Sen går det några timmar, en dag eller en vecka så står jag där och kan inte komma på ett enda argument för att inte köpa en dosa snus! Det måste ju vara något ordentligt fel på min hjärna som helt och hållet raderar all den informationen just då! Hur tar man sig förbi den tanken? Jag känner mig så sjukt avundsjuk på er som lyckats och jag vet att det såklart inte varit lätt för er heller och att det handlar om att bestämma mig. Men det har jag gjort!! Varje gång!! Hjälp mig, berätta hur jag ska göra!! Det här får mig att må så jävla dåligt, att inte kunna bestämma över min egen kropp och mina handlingar. I vanliga fall är jag en rätt så handlingskraftig människa och beslutsam i det mesta.

    Ingen i min omgivning tror på mig längre när jag säger att jag ska sluta, och jag förstår dem! Det är ju som sagan om pojken som ropar att vargen kommer…!

    Jaja, nog med självömkan! Sitter med min sista snus inne och ska sluta om 3 minuter och 15 sekunder! Om jag inte skriver här snart igen så har jag fallit tillbaka än en gång!

    Wish me luck!!

    #82374
    Sofia
    Medlem

    Japp då har det gått 15 timmar, jag lever fortfarande men har tvivlat några gånger redan. Är mest arg och ledsen just nu! Jag kämpar på så får vi se hur det utvecklar sig…

    #82375
    Sofia
    Medlem

    23 timmar, orolig i kroppen och konstant hungrig. Än så länge har inte tvivlet fått övertaget… Ses imorgon!

    #82376
    novacain
    Medlem

    Kämpa på, du kommer tillslut klara det! Använder du nikotintuggummi eller dylikt? När jag slutade så använde jag det, men trappade ner så fort jag kunde och 8 dagar efter snusstoppet så använde jag inga nikotintuggummin heller. Jag försökte även hålla mig konstant sysselsatt så efter jobbet så tränade jag, städade och började renovera i hallen. Allt för att inte sitta och känna sug. Kan tillägga att min sambo snusar så det har inte varit lätt hemma! Men det har ju hittills fungerat för mig och om en månad ska jag belöna mig själv med en professionell tandblekning 🙂 kämpa på som sagt, och du kommer hitta ett sätt som fungerar för dig tillslut!

    #82378
    NOVA
    Medlem

    Hej Sofia,

    Vet inte hur det går för dig, men låter ändå som du verkligen vill sluta! Jag har själv försökt att sluta i många år och inte förrän nu har jag varit mogen att lyckas. En sak som hjälpt mig mycket denna gång är delvis att gå in här och skriva om min upplevelse att sluta snusa och dels att undersöka andra delar av mig själv, dvs. varför jag röker och vem jag skulle vilja bli nu när jag slutar… Boken ”Munken som sålde sin Ferarri” har varit till stor hjälp, den talar om varför man hamnar i dåliga vanor och hur man kan bryta dem och hur man kan använda den energin och investera i andra delar av ditt liv… Finns även som talbok med Stefan Sauk och är suverän!

    Önskar dig lycka i att förändra ditt liv till det bättre och den vägen går troligen via att du tar kontroll dina snusvanor…

    #82383
    Sofia
    Medlem

    Halloj. En dag till har passerat. Känns helt ok faktiskt! Håller mig sysselsatt hela tiden vilket gör det hela lättare. Exakt nu har 48 timmar gått och jag ser fram emot imorgon när jag tagit mig förbi de första tre dygnen. Min erfarenhet säger mig att det blir lättare sedan, fast jag vet också att det är lätt att luras av den där förargliga lilla snusjävlen som sätter sig på axeln när man minst anar det.

    Novacain, hittills har jag använt ett fåtal nikotinfria snusar men försöker att hålla mig till vanliga tuggummin när begäret faller på, det funkar rätt bra! Fast är jag hemma och sysslolös så skulle jag kunna äta mig igenom hela kylskåpet, är så otroligt hungrig hela tiden… Och trött… Och arg!! Fast lite gladare idag ändå tror jag!

    Tack för tipset Nova, boken känns som en klockren 72-timmars belöning! Just vad jag behöver 😉

    Håller tummarna för att jag återkommer snart igen!

    #82384
    Sofia
    Medlem

    2 dygn och 14 timmar, känns jobbigt. Tvivlet gnager i mig och jag har tankar om att det nog är lika lätt att sluta nästa vecka, en dosa skulle väl inte göra någon skillnad!?. Jag skriver här i hopp om att få tag i de ”rätta” tankarna igen.

    #82385
    Jonson
    Medlem

    Kämpa på! Kämpa på!

    Kan rekommendera att du köper/lånar en bok som heter ”snusfri på 3 veckor” Där får man hjälp med det jag tycker är tyngst nämligen ”Tankarna” Har även en bakgrundsbild på datorn på frätskador. På kylen hänger en liten zip påse med 4 portions snusar i en svart sörja allt för att visa mig sanningen bakom snuset att det är ett ÄCKLIGT NERVGIFT!!!
    I morgon får du sällskap av mig. Tar min sista snus i kväll.

    #82388
    Sofia
    Medlem

    Alldeles strax uppe i tre dygn. Idag har det känts jobbigt, jag har tvivlat och varit rätt nära att ge upp. Sen slog det mig att jag går och väntar på att få en belöning för allt det här jobbiga, och inte vilken belöning som helst. Jag väntar på att få ta en belöningssnus! Det går ju inte… Försöker komma på nåt annat jag kan belöna mig själv med!
    Jag hoppas fortfarande att det vänder imorgon!!! Tack för peppen Jonson och lycka till imorgon!!

    #82390
    Jonson
    Medlem

    Gör ett schema vad ska du få i belöning när ska du få belöningen.
    Kolla om inte boken jag prata om finns på ditt bibliotek.

    Allt är nästan tillåtet när man slutar snusar, visst blir det en hel del godis nu men samtidigt rör jag på mig.
    Min sista utväg om jag inte kan hålla mig är nikotin ersättning.
    Men idag har det känts ganska bra. Visst känner man av abstinensen när den kommer. Men jag har bestämt mig att stå stark!
    Lycka till nu!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.