Dags att sluta!!!

Välkommen! Forum Dagbok Dags att sluta!!!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #79992
    Sofia
    Medlem

    Nu är det dags! För hundrade gången… Jag har försökt förut och jag är så sjukt trött på att inte lyckas. Jag är helt säker på att jag vill sluta och jag kan räkna upp minst tjugo negativa effekter snusandet har på mitt liv. Problemet är att jag under dag 2 eller 3 brukar tycka att slutandet har gått alldeles för lätt och min motivation att sluta försvinner. Jag tänker då att det inte är så farligt att köpa ”bara en dosa” till!?!?!?

    Finns det någon därute som känner igen sig och/eller har lust att stötta mig i mitt sluta snusa-projekt?

    Jag behöver hjälp!!!!

    #79998
    Sofia
    Medlem

    Strax har det gått 6 timmar. Känns sådär. Har varit sjukt sugen på att lassa i mig godis hela kvällen men vill verkligen försöka hålla vikten samtidigt som jag slutar. Vill inte behöva ta tag i ett galet sockerberoende när nikotinberoendet väl börjar lägga sig!

    Mitt största problem i allt det här är att jag känner att jag står ensam. Jag ”slutade” snusa vid nyår med full stöttning från min sambo, familj och mina vänner. Sen åkte jag dit och började tjuvsnusa. Ingen har vetat sen dess vilket gör att jag känner mig fullkomligt idiotisk och som en riktig hycklare! Så nu har jag inget annat val än att klara det här på egen hand – och med ert stöd förhoppningsvis!

    #79999

    Var rak och öppen och tala med din sambo. Med största sannolikhet vet hon redan att du går bakom hennes rygg i detta. Om du känner dig som en idiot och hycklare, så beror det på att du beter dig om en. Sluta snusa är svårt nog som det är utan att väva in det i lögner. Här finns det stöd att hämta av fantastiska människor som vet vad det handlar om att sluta snusa

     

    #80219
    Sofia
    Medlem

    Nu är jag tillbaka. Fick ett bakslag – igen!! Men jag kan nu stolt säga att bakslaget som varade i 3 dagar gjorde mig riktigt arg och taggad och jag har nu varit snusfri i 17 dagar. Det känns annorlunda den här gången – vilken klyscha – men sant. Jag har fullt stöd från min omgivning och har dessutom slutat tillsammans med en god vän som velat sluta i många år men inte orkat ta tag i det, precis som jag själv. Jag och kompisen hörs nästan varje dag och peppar varandra och beklagar oss då och då.

    Nu har det börjat kännas mycket lättare också och jag tror faktiskt att jag kommer att överleva. Det är så otroligt skönt att känna att morgonhumöret kan vara stabilt utan att jag konstant behöver ha en snus inne och att jag kan somna i tid på kvällen utan att jag är uppe i varv på grund av allt nikotin!

    #80274
    Zito
    Medlem

    Hur går det för dig?

     

    #80306
    Sofia
    Medlem

    Det går jättebra! Känns som om det är helt naturligt att vara snusfri! Ibland drabbas jag dock av en superstark känsla av att något saknas. Men det går snabbt över som tur är. De senaste två veckorna har jag börjat träna ordentligt igen och det är en riktigt skön känsla att känna att flåset börjar komma tillbaka. Det har blivit väldigt mycket småätande den senaste månaden som har satt sina spår på kroppen. Nästa steg är att hålla koll på kosten så att inte kolona springer iväg och sockerberoendet får ordentligt fäste. Sedan i söndags har jag inte ätit något onyttigt och tanken är att jag ska hålla det i två veckor för att sedan tillåta mig en dag i veckan med god mat och dryck!

    Hur går det för dig Zito? 3-veckorsstrecket är snart här 🙂

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.